Nieuwe activiteiten in DCL-SamenMeer

LANDSMEER - Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. DCL-SamenMeer vertoont dan om 14.00 uur de film 'Liefde wordt niet dement'. Deze film vertelt het verhaal van Peter van Vegten (72) en zijn vrouw Tilly. Peter is op deze middag zelf aanwezig.

Peter zorgt al 21 jaar voor zijn vrouw, die al jong dementie kreeg. Een verpleeghuis zou haar dood worden, denkt hij. En daarom houdt hij haar thuis, hoe zwaar het hem soms ook valt. Inmiddels weet zij niet meer dat Peter haar man is. Tilly kan niet meer lopen en praten, maar Peter voelt de liefde die zij uitstraalt. Dit is echte liefde in voor- en tegenspoed.

Cursus Opruimen

Recent is op RTL4 het televisieprogramma 'Ons Huis Vol Spullen' gestart. Professionele opruimexperts helpen hierin mensen die niet weten waar ze moeten beginnen met het opruimen van hun woning. Herkenbaar? In de vierdelige cursus Opruimen vertelt de Zaanse professional organiser Marianne Winter hoe je spullen het beste kunt bewaren. De cursus start op vrijdag 8 november van 09.30 tot 11.30 uur. Kosten € 45,00.

Engels voor gevorderden

In oktober start er bij DCL SamenMeer weer een cursus Engels voor gevorderden. Al een beetje bekend met de Engelse taal? Leuk om in een groep nog meer vertrouwd te raken met het spreken en schrijven? De lessen vinden plaats op woensdagochtend van 09.00 tot 10.15 uur. Kosten: € 60,00 voor 10 lessen.

Zondagslunch

Zondag 29 september organiseren de vrijwilligers weer een lunch. Schuif aan bij buurtgenoten en geniet van gezelligheid en heerlijke lekkernijen. De lunch wordt geserveerd van 12.00 tot 14.30 uur. Inschrijven kan vanaf morgen 12:00 uur op het kantoor van SamenMeer. Kosten € 10,00.