Lab van de samenleving in Moving Arts

Wereldverbeteraar of ijdeltuit? Wat zijn de intenties van politici die zeggen op te komen voor een ideaal? Hoe kun je die bedoelingen ontrafelen?
Marijn Moerman, docent retorica aan de UvA en de VU, licht in de derde editie van het Lab van de Samenleving toe welke signalen we afgeven in taal en beweging, bewust en onbewust. Wat kunnen we daarvan leren? En hoe zit het eigenlijk met de wereldverbeteraar en ijdeltuit in onszelf?

Iedereen is uitgenodigd woensdag 24 april naar de koepel op het Steve Bikoplein te komen, aan te schuiven en mee te praten. Graag aanmelden via reserveren@movingartsproject.nl.

Kunstproject De Kleine Prins over samenleven

Het Lab van de Samenleving is onderdeel van De Kleine Prins, een kunstproject over samenleven, geïnitieerd door kunstenaarscollectief Moving Arts Project.
In het Lab - een open koepel van hout op het Steve Bikoplein in Amsterdam – onderzoeken zij met lezingen, performances en dialoog elke twee weken op woensdagavond thema's als wonen, werk, kwetsbaarheid en bezit.

De vergaarde inzichten vormen de ingrediënten voor een expositie en theatraal slot op 28, 29, 30 juni en 5, 6, 7 juli 2019 op het Krugerplein in de Amsterdamse Transvaalbuurt.

Vanuit het hart van de wijk

Diane Elshout, Janine Toussaint en Noud Verhave vormen samen Moving Arts Project (MAP). Met de stad als bron van inspiratie én podium maken zij community arts vanuit het hart van de wijk.

Voor de theatervoorstelling van het kunstproject De Kleine Prins, werken zij samen met Duda Paiva Company, internationaal bekend van de schuimrubberen wezens die tot leven lijken te komen dankzij de unieke choreografie.

Mensen bewegen

MAP wil letterlijk en figuurlijk mensen bewegen. De projecten van MAP zijn urgent, herkenbaar, op straat en vieren de veelzijdigheid van de stad.

Eerder realiseerde het kunstenaarscollectief community art projecten zoals TransTaalKinderen, WAAG, ontKIEM West, HEIM Romeo|Julia en de Schalkburgerramen op locaties variërend van een braakliggend landje tot aan de Stadsschouwburg Amsterdam, van stadspleinen tot in de OBA.
MAP maakt onderdeel uit van het Kunstenplan 2017-2020.

Waar: de koepel op het Steve Bikoplein, Amsterdam
Wanneer: woensdagavond 24 april, 19.00 – 20.30
Toegang: gratis.