Rotary aanschuifmaaltijd
Rotary aanschuifmaaltijd (Foto: aangeleverd)

Rotary maaltijd

LANDSMEER - In het Dienstencentrum Landsmeer was onlangs weer De Aanschuiftafel.

Zo'n veertig ouderen, die niet zo mobiel meer zijn, waren uitgenodigd om gezamenlijk een feestelijke maaltijd te genieten. Het initiatief ontstond in 2013, toen leden van de Rotary Club Amsterdam-Landsmeer op het idee kwamen zich in te zetten voor ouderen die veelal alleen hun dagen moeten doorbrengen. Marjan Tavecchio, een van de organisatoren vertelt: "Het leek ons mooi om op regelmatige basis een gezellig diner voor deze ouderen te organiseren, zodat ze een leuke, ongedwongen en vooral lekkere avond met elkaar kunnen hebben."

Samen, voor elkaar

Het initiatief, dat de De Aanschuiftafel genoemd werd, vindt inmiddels drie keer per jaar plaats. De gasten krijgen de maaltijd aangeboden en uitgeserveerd door de Rotary Club leden, die het geld hiervoor tijdens verschillende activiteiten door het jaar heen inzamelen. Het eten wordt verzorgd samen met het cateringbedrijf Frans Kelders Cuisinier, die zijn steentje bijdraagt aan het initiatief door de maaltijden tegen kostprijs aan te bieden. Het Dienstencentrum stelt de ruimte beschikbaar en helpt ook op de avond mee de gasten het naar de zin te maken.

Uiteindelijk genieten de gasten van lekker eten en drinken, en natuurlijk goed gezelschap van anderen die in dezelfde situatie zitten als zij. Ook muzikaal entertainment is dik voor elkaar. Deze keer was er een spetterend optreden van Martin Spee die belangeloos meewerkte aan de avond. En na afloop wordt ook het vervoer naar huis verzorgd, zodat de gasten allemaal volledig kunnen ontspannen in de wetenschap dat zij veilig thuis komen. Medeorganisator José Komin: "De reacties zijn iedere keer hartverwarmend. Het is een geweldig gevoel om op zo'n leuke en laagdrempelige manier onze dorpsgenoten een waardevolle avond te kunnen bieden. Maar we kunnen nooit te lang blijven stilstaan bij het succes van de laatste editie, wij kijken alweer vooruit naar de volgende!" Bent u enthousiast geworden door dit initiatief en wilt u uw steentje bijdragen? Dit kan door te sponsoren: financieel, met ingrediënten of in natura. Lid worden van de Rotary Club kan natuurlijk ook. Meer informatie via rotarylandsmeersecretariaat@gmail.com