SV Kadoelen doet goede zaken

SV Kadoelen wonnheel fraai met 1-2 van subtopper EVC. Het team van trainer Marc Onsia heeft het in eigen hand om zich veilig te spelen en nacompetitie te ontlopen.

De omstandigheden om te spelen waren niet makkelijk. De koude wind en zelfs natte sneeuw waren door de spelers en fans duidelijk niet verwacht. Door spits Mitch van Ankeren werd het in Edam 0-1. Even later had hij pech dat zijn goede inzet werd gestopt door de doelman. De thuisploeg kwam voor de pauze toch nog op gelijke hoogte. Verdediger Darnell Brunswijk kreeg na een rare stuiter de bal tegen zijn hand en de arbiter wees naar de stip.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig. Brunswijk verliet het veld na een tweede gele kaart. In blessuretijd kon Kadoelen de volle winst pakken. Een goed genomen vrije trap van Mitchell de Vries kwam terecht bij Shariff Williams. Die ging goed door en passeerde de doelman. Kadoelen pakte drie belangrijke punten en moet in staat zijn zich de komende weken veilig te spelen.