Van links naar rechts: de skileraren Evelien Zengerink, Marko van Brummelen, Haaike Visser en Susanne Visser.
Van links naar rechts: de skileraren Evelien Zengerink, Marko van Brummelen, Haaike Visser en Susanne Visser. (Foto: Nina Burgert)

Skileraren Landsmeer skiën 24 uur non-stop

LANDSMEER - Het is vier skileraren van Skiindoor Landsmeer gelukt om als eerste 24 uur non-stop op een indoor rolbaan te skiën. Dit deden zij om zo veel mogelijk geld op te halen voor Alpe d'HuZes | KWF Fonds. In totaal hebben zij om de beurt 465 kilometer afgelegd en wachten hiermee op een officiële bevestiging dat zij het eerste Guinness World Records 'langste afstand indoor skiën' hebben gevestigd.

Vrijdagavond 12 april stipt om 19.30 uur gaf burgemeester van Landsmeer, Anne Lize van der Stoel, het startsein voor de recordpoging. Marko van Brummelen, Evelien Zengerink, Susanne Visser en Haaike Visser moesten vanaf dan tot zaterdagavond 13 april om de beurt 30 minuten skiën.

Dat is gelukt, naar hun eigen tevredenheid: in totaal hebben zij allen zes uur lang op de skibaan geskied. Coach en eigenaar van Skiindoor Landsmeer Rolf Burgert zorgde voor de technische ondersteuning. Andere teamleden regelden de ontvangst van de toeschouwers, de bar en loterij.

De loterij werd mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers uit Landsmeer. Deze ondernemers hadden bijvoorbeeld een bon, boodschappen of een cadeau gedoneerd om te verloten.

Motivatie

Initiatiefneemster Evelien vertelt over de reden van de actie: "Op 6 juni doet het Team For Everest mee aan Alpe d'HuZes. Om zo veel mogelijk geld in te zamelen, organiseren we verschillende initiatieven om aandacht en natuurlijk ook donaties te krijgen voor onderzoek naar kanker. Dit was één van de initiatieven: een recordpoging 'langste afstand indoor skiën'.

Om een Guinness World Record te vestigen moet aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. Het om en om skiën moet op film geregistreerd zijn, getuigen moeten alles schriftelijk vastleggen en binnen vijf dagen moet alles ingediend zijn. Dan wordt het beoordeeld en horen de skiërs pas of de recordpoging is gehaald.

Evelien: "Voor ons is de recordpoging al geslaagd! We hebben met deze actie zo'n 6.000 euro opgehaald. In totaal hebben we nu al meer dan 16.000 euro voor Alpe d'HuZes ingezameld. We bedanken iedereen die ons op welke manier dan ook heeft gesteund in deze recordpoging, echt heel bijzonder."

Doneren

"Hoewel we al een mooi bedrag binnengehaald hebben, is ons streefbedrag 22.500 euro nog niet binnen. Doneren mag uiteraard nog steeds via de site van Alpe d'Huzes. Je kunt het team vinden onder de naam 'For Everest': www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/team-for-everest. Je hoeft de gegevens niet zichtbaar te publiceren. Het team krijgt een melding van de donaties en neemt na 26 april per e-mail contact op met de winnaar."