Na 60 jaar nog steeds verliefd!
Na 60 jaar nog steeds verliefd! (Foto: Ria De Boer Landsmeer)

Zestig jaar getrouwd

LANDSMEER - Paulien (Utrecht, 1932) en Dick Keijzer (Landsmeer, 1935) leerden elkaar kennen aan het loket van de Spoorwegen op Amsterdam Centraal. Hij kwam in 1957 terug uit militaire dienst en kreeg zijn opleiding tot lokettist van Paulien. De vonk sloeg over en op 2 juni 1959 trouwden zij in Landsmeer, waar zij in 1960 een huis kochten.

Zoals gebruikelijk in die tijd kreeg Paulien ontslag bij de Spoorwegen. Geen ramp, want na nog enkele kantoorbanen kon zij zich geheel wijden aan de opvoeding van hun drie kinderen, een zoon (1963) en twee dochters (1965 en 1969). Naast die opvoedkundige taken had zij ook tijd over om vrijwilligerswerk in Landsmeer te doen, zoals collecteren voor veel goede doelen, de verkoop van kinderpostzegels, dertien jaar aan de kassa van het zwembad De Breek en ruim tien jaar op het kantoor van het Dienstencentrum Landsmeer staan op haar CV.

Dick bleef wel werken bij de Spoorwegen, ging studeren en werd op een gegeven moment leraar op de bedrijfsschool om machinisten en monteurs op te leiden. Naast vele heugelijke momenten kende hun huwelijk ook zorgen. Met name de gezondheid van beide dochters was en is nog steeds kwetsbaar. Paulien is aan een rolstoel gekluisterd en is vanwege hartfalen definitief opgenomen in zorgcentrum De Die in Amsterdam Noord. Dat is ook de reden dat zij dit diamanten huwelijk op bescheiden wijze vieren, voor een deel in De Die en een paar dagen later in beperkte kring in Landsmeer.

Wethouder Mandy Elfferich was aanwezig namens de gemeente om het bruidspaar te feliciteren.

Het zestigjarige bruidspaar met wethouder Mandy Elfferich.