Informatiebijeenkomst over dementie

LANDSMEER - Het Dienstencentrum verzorgt vrijdag 28 juni een bijeenkomst over dementie voor geïnteresseerde inwoners en beroepskrachten in Landsmeer. Vanuit ervaringsverhalen wordt gezocht naar mogelijkheden om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor degene met dementie en zijn/haar naasten te bereiken.

De gespreksleider is Gee de Wilde, en gasten zijn onder meer een casemanager dementie, huisartsen, wijkverpleegkundigen, dagbesteding, coördinator Alzheimer Café, coördinator Amsterdam Ontmoetingscentrum Noord en coördinator van het Inloop Odensehuis. Alle aanwezigen kunnen uitgebreid meepraten. De bijeenkomst is bij het Dienstencentrum, inloop om 09.30, start
programma 10.00, aansluitend om 13.30 uur lunch. Aan deze bijeenkomst (inclusief lunch) zijn geen kosten verbonden. In verband met de lunch-inkoop graag vooraf aanmelden via tel. 020-4824190 of bij DCL, M.L. Kingstraat 2b.

Nieuwe naam

Het Dienstencentrum Landsmeer (DCL) biedt een breed programma aan activiteiten voor oudere Landsmeerders en wil een plek bieden waar mensen elkaar ontmoeten. Omdat het DCL zich in haar vijftigjarig bestaan ontwikkelde tot een organisatie die inmiddels veel meer doet dan het leveren van diensten is in dit jubileumjaar een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam.

Een betrokken jury onder voorzitterschap van wethouder Mandy Elfferich heeft zich gebogen over alle inzendingen die in de afgelopen tijd zijn binnengekomen, en gekozen voor SamenMeer. De ondertitel van de nieuwe naam is Inloop en activiteiten voor ouder Landsmeer. De nieuwe naam is afgelopen vrijdag tijdens het DCL-vrijwilligersfeest bekend gemaakt door de wethouder, in aanwezigheid van de winnaar van de prijsvraag, José de Regt. Mevrouw De Regt was tot voor kort deelnemer van een van de yoga-groepen. In de komende tijd wordt een passend logo ontwikkeld. Voor het eind van het jaar is de nieuwe naam op de gevel van M.L. Kingstraat 2b te zien.