Promotie voor IVV

Landsmeer - IVV is gepromoveerd naar de zondag tweede klasse. Het team van trainer Gerrie Breugem won in de verlenging met 2-4 van SEW. Na bijna veertig jaar is IVV weer terug op tweede klasse niveau en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd.

Het duel werd bij ZOB gespeeld en de opkomst van de fans was goed. Breugem had wel vooraf zorgen over zijn opstelling. Spits Dave Hertog ontbrak vanwege een blessure, een speler was met vakantie en een ander geschorst.

IVV begon niet sterk aan het beslissende duel. Na gerommel in de defensie werd het na acht minuten 1-0. Niet veel later werd er een overtreding gemaakt in het strafschopgebied en wees de arbiter naar de stip. Doelman Guus Zuidema was kansloos op het harde en zuivere schot. Daarna werd IVV wakker en werd er weer redelijk gespeeld. Na een halfuur kon Bas Bijvoet de aansluitingstreffer maken. Een inzet van Terzo Stemerdink kwam op de paal terecht.

In de tweede helft bleef het team van Breugem hard werken om terug te komen. Davey de Haze was dicht bij de gelijkmaker, maar had pech met de afronding. Vijf minuten voor tijd kreeg IVV een strafschop en deze keer was De Haze wel trefzeker. In de verlenging kon Youri Brinkman al snel IVV op voorsprong zetten. De tegenstander wilde nog een keer scoren, echter de achterhoede van IVV hield uitstekend stand. Door Stemerdink werd het duel beslist.

Dit was voor de Landsmeerders de tweede promotie op rij. Voor het eerst sinds het seizoen 1981-1982 is IVV weer terug op hoog niveau. Breugem kan terugkijken op een uitstekend eerste seizoen in Landsmeer. De selectie is sterk genoeg om in deze klasse goed mee te komen.