Vaarexcursie in Ilperveld.
Vaarexcursie in Ilperveld. (Foto: Landschap Noord-Holland)

Varen door het broekbos in Ilperveld

LANDSMEER - Vaar mee op zondag 16 juni en ontdek de schoonheid van het betoverende gebied broekbos in Ilperveld, vlak bij Amsterdam. Een broekbos is drassig en bestaat uit allemaal kleine beboste eilandjes waar natuurliefhebbers tussendoor varen. De silhouetten van omgevallen berkenbomen met kluiten aarde in de lucht, maken van dit moerasbos een mysterieus landschap. Diverse watervogels schieten weg tussen de wortels van de bomen die dreigend schuin hangen.

Bezoekers varen zachtjes door het landschap en genieten van alles wat er om hen heen gebeurt. De gids van Landschap Noord-Holland vertelt onderweg meer over de flora en fauna in dit gebied. Waarschijnlijk gaan de deelnemers op één van de eilandjes aan land.

Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plek aan boord. Deze tocht is ook leuk voor kinderen! De vaartocht duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A in Landsmeer. Reserveren kan via www.gaatumee.nl.

Tips van de boswachter: Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en extra warme (regen)kleding. En neem een verrekijker mee, dat is genieten!