IVV verder in nacompetitie

LANDSMEER - IVV won met 2-4 van Quick 1890. Door deze zege gaat het team van trainer Gerrie Breugem verder in de nacompetitie. De volgende tegenstander wordt DCG, een team dat men in de gewone competitie ook al tegen kwam.

IVV liet in Amersfoort een sterke indruk achter. Wel moest doelman Guus Zuidema in de openingsfase een schitterende actie verrichten om niet op achterstand te komen. Door Davey de Haze werd het 0-1. Het lukte IVV daarna niet om verschillende grote kansen te benutten. Twintig minuten voor tijd kon de Haze 0-2 scoren. Het voorbereidende werk was gedaan door Terzo Stemerdink. Het duel leek gespeeld, echter Quick kon in de slotfase volkomen onverwacht nog twee keer scoren en het werd verlengen. Spits Dave Hertog toen weer zijn grote klasse zien. Hij was het duel op de bank begonnen vanwege het niet helemaal fit zijn. In de tweede helft viel hij echter in en IVV werd direct scherper. Eerst scoorde hij 2-3. Niet veel later kon hij met een slim lobje het duel beslissen. IVV gaat verder in de nacompetitie en speelde op 10 juni tegen DCG.