Ellis van der Heide, Simon van 't Oever en Anneke Heerooms.
Ellis van der Heide, Simon van 't Oever en Anneke Heerooms. (Foto: Rodi Media/MvS)

'We maken van elke maaltijd een feestje'

LANDSMEER – Drie weken geleden heeft slagerij Van 't Oever zich in Landsmeer gevestigd. Scherpe aanbiedingen brachten al veel mensen op de been, maar dat de loop erin blijft heeft vooral te maken met de kwaliteit die de winkel te bieden heeft. Simon van 't Oever: "We maken van elke maaltijd een feestje."

De vader van Simon was slager en hij hoeft niet diep in zijn geheugen te graven om de beelden uit zijn jeugd op te diepen. Dan ziet hij weer helder voor zich hoe zijn vader een stuk vlees uitbeent en de pezen en zenen blootlegt. De structuur van het vlees intrigeerde hem.

Respect voor dieren

Meer aansporing had hij niet nodig om zelf ook slager te worden. Een slager met een heldere visie: "We staan voor ambachtelijk werk, respect voor dieren en passie voor vlees. Onze runderen komen uit Limburg en lopen in de vrije natuur naast de Maas. Ze hebben een goed leven gehad en dat vinden wij belangrijk. Je proeft het ook. Er zit meer leven, meer ziel in het vlees." Ter illustratie pakt Simon zijn mobiel erbij om een filmpje te laten zien. Het toont runderen die in een mals weiland ronddartelen en vrolijk door het water spetteren. "Het vlees behoudt zijn donkerrode kleur," vult medewerkster Ellis van der Heide aan. "Wat er in de pan gaat, komt er ook zo weer uit."

Plezier in het werk

Simon is in 1992 als slager in Loosdrecht begonnen. Nu runt hij met echtgenote Anja, zoon Davey en een gedreven team naast de vestiging in Landsmeer een slagerij in Hoorn en twee slagerijen in Zaandam. Het is hard werken om alle vier zaken overeind te houden. Maar niemand schrikt daar voor terug. Plezier in het werk en het leveren van kwaliteit vormen de basis. Ellis: "We halen het vocht op een natuurlijk manier uit het vlees – dry aged heet dat – en daardoor wordt het steeds voller van smaak. Ook vinden we het leuk om specials te maken. Daar hebben we veel succes mee. Bijvoorbeeld met onze Black Angusburgers."

Snoepwinkel

Een lust voor de smaakpapillen, het vlees van slagerij Van 't Oever. Maar ook voor het oog. Dat blijkt als een nieuwe klant binnenwandelt en zich aan de uitgestalde waren vergaapt. "Het is hier net een snoepwinkel," stelt hij.

Slagerij Van 't Oever, Zuideinde 2-B, 1121 CL Landsmeer. Zie ook www.slagerijvantoever.nl.