Nieuwe activiteiten DCL SamenMeer

LANDSMEER - Vanaf vrijdagmiddag 4 oktober is iedereen om 13.30 uur welkom bij DCL SamenMeer op de creatieve middag. Het is mogelijk om ideeën in te brengen. Samen met twee ervaren vrijwillige begeleiders wordt gekeken welke brei-, handwerk- of andere projecten of activiteiten worden opgepakt.

De kosten zijn € 3,50 per keer, inclusief een kopje koffie of thee en materiaal. Neem eigen creatieve projecten mee die thuis maar niet afkomen. Materiaal dat nog in de kast ligt is ook welkom. Vervoer nodig? Meld het via tel., 020 482 41 90.

Vrouwen in de Filosofie

Bij voldoende belangstelling start er in oktober op de dinsdagavond weer een filosofiecursus. In acht bijeenkomsten behandelt Karin Fontein het boek 'Wat maakt Gelukkig'. Acht Nederlandse filosofen schrijven hierin over geluk, en de weg ernaar toe. De auteurs gaan te rade bij hedendaagse denkers die zich eerder over dit onderwerp gebogen hebben: Simone Weil, Simone de Beauvoir, Hannah Arendt, Iris Murdoch, Martha Nussbaum, Luce Irigaray en Judith Butler. Loes Derksen schreef de inleiding. Meer informatie? Tel. 020 – 482 41 90

Cursus Opruimen

Recent is op RTL4 het televisieprogramma "Ons Huis Vol Spullen" gestart. Professionele opruimexperts helpen hierin mensen die niet weten waar ze moeten beginnen met het opruimen van hun woning. Binnenkort is dat ook te leren in de vierdelige cursus Opruimen bij DCL SamenMeer. Marianne Winter begeleidt als Zaanse professional organiser met haar bedrijf MARY regelt het wel .nl® particulieren en ondernemers bij het maken van keuzes over spullen, documenten en tijd. De hoeveelheid is hierbij niet relevant. Het gaat erom dat hierin verandering te brengen. De cursus start op vrijdag 8 november (overige data 15, 22 en 29 november) van 09.30 tot 11.30 uur. Kosten € 45,00. Voor informatie: 020 482 41 90 of dienstencentrum.landsmeer@kpnmail.nl.

Engels voor gevorderden

In oktober start weer een cursus Engels voor gevorderden. De lessen vinden plaats op woensdagochtend van 09.00 tot 10.15 uur. Kosten € 60,00 voor tien lessen. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus wees er snel bij. Voor informatie: 020- 482 41 90 of via dienstencentrum.landsmeer@kpnmail.nl

Vacatures

DCL SamenMeer heeft behoefte aan diverse nieuwe vrijwilligers, zoals een gastheer/vrouw en bijrijder voor de SamenMeer-bus (maandag en donderdag). Nieuwsgierig? Kom dan eens langs op de Dr. M.L. Kingstraat 2b. Bel 020-482 41 90 of mailen naar dienstencentrum.landsmeer@kpnmail.nl.