OFC blijft overeind tegen koploper

OOSTZAAN - OFC heeft de zware uitwedstrijd tegen koploper OSS '20 netjes afgesloten met 2-2. Beide teams waren aan elkaar gewaagd.

OFC wist vooraf dat het geconfronteerd zou worden met een sterke tegenstander. Het team van trainer Barry Tjeertjes liet vanaf de opening een sterke indruk achter. Wel was Oss fysiek beter en het was daarom terecht dat het na zeven minuten al 1-0 stond.

Op gelijke hoogte

OFC knokte zich goed terug en kwam al snel weer op gelijke hoogte. Daan Boerlage, afkomstig van Cambuur, kon op fraaie wijze zijn eerste treffer voor OFC scoren. Het bleef daarna een duel waarin beide teams kansen kregen.

Beter opgewassen

Nog voor de pauze werd het toch 2-1. In de tweede helft was OFC beter opgewassen tegen de kracht van de tegenstander. Dit kwam mede door de inbreng van de invallers Mike Brandjes en Niels Butter.

Vooral Niels speelde een zeer sterke wedstrijd. En achterin hielden de verdedigers het hoofd koel.

Door een inzet van Butter kwamen beide teams weer op gelijke hoogte. In de slotfase kreeg OFC nog meerdere kansen op de volle winst. In de laatste minuut moest doelman Atam Koroglu al zijn klasse tonen om een treffer te voorkomen.