IVV blijft goed overeind tegen KFC

LANDSMEER - IVV is goed overeind gebleven tegen KFC. Het duel in Koog aan de Zaan eindigde in 2-2 en was het aanzien meer dan waard.

Sergio Compalius stond in de basis. Vooraf was er een minuut stilte voor een overleden lid van de thuisploeg.

Energiek begin

IVV begon energiek en al na vijf minuten kon Youri Brinkman gevaarlijk worden. Zijn schot ging echter net over het doel. Na een kwartier kon de thuisploeg op voorsprong komen. Er waren vanuit IVV protesten wegens buitenspel, maar de man in het zwart wilde daar echter niets van horen.

Spannend duel

Het bleef daarna een spannend duel tussen beide teams, die ondanks de zware weersomstandigheden goed spel lieten zien. Na bijna een half uur werd er een goede aanval opgebouwd en kon Renaldo Jongebloet de gelijkmaker scoren.

Geen veranderingen

Bij het begin van de tweede helft waren er aan beide kanten geen veranderingen. IVV had nu wel de wind tegen en KFC ging volop in de aanval spelen. Via een counter kon Compalius gevaarlijk worden. Na iets meer dan een uur spelen kwam KFC op 2-1. Vrijwel direct daarna werd het alweer gelijk. Compalius gaf de bal op maat aan Terzo Stemerdink die verwoestend uithaalde.

Beide teams tevreden

In de slotfase kwamen bij IVV Donny Bos en Chris Zaide nog in het veld. En er waren nog kansen voor Davey de Haze en Stemerdink. Na afloop waren beide teams tevreden met het punt. IVV laat in de tweede klasse zien dat het uitstekend mee kan komen.