Glasvezelvoorbereiders langs de deuren

LANDSMEER – Vanaf 7 oktober gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen in Landsmeer langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen.

Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

Glasvezelvoorbereider Danny legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: "Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Ik kijk daarbij naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning."

Alle woningen binnen het aansluitgebied van Landsmeer worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl zien inwoners of hun woning ook wordt aangesloten.

Op vrijdag 8 november houdt KPN NetwerkNL van 14.00 tot 20.00 uur een glasvezelinformatiedag in Dorpshuis Landsmeer. Dan komen de inwoners alles te weten over glasvezel in hun wijk. Daarnaast kunnen ze voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 11 oktober elke vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt aan het Marktplein, naast Van Dijk's Doe Het Zelf. Bewoners kunnen de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven voor updates.