Expositie schilderijen Gerrie van Houtert

LANDSMEER - Frans van Houtert, penningmeester van het Dorpshuis, opent op vrijdag 29 november een expositie van de Landsmeerse schilder Gerrie van Houtert-van den Reek. Inloop in het café vanaf 16.00 uur. De expositie, in de hal van het Dorpshuis en in de bibliotheek, duurt tot 10 januari 2020

Gerrie is geboren in 1949 in Helmond. Ze komt uit een gezin van zes kinderen en werd door haar vader sterk gestimuleerd om te gaan tekenen en schilderen. Daarom ging ze al op dertienjarige leeftijd naar de Vrije Academie in Helmond, waar ze onder anderen les kreeg van de plaatselijk bekende kunstenaar André Maas. Haar vader kreeg in zijn jonge jaren een opleiding aan de kunst academie in Den Haag. Daarna werkte hij als ontwerper in een bekende textielfabriek in Helmond.

Via de opleiding Kinderverzorging/Jeugdverzorging is Gerrie jarenlang werkzaam geweest in het Doven- en Slechthorenden onderwijs. Het diploma Creatieve Handvaardigheid heeft ze naast haar werk behaald in Eindhoven. Vele jaren heeft ze schilderles gehad bij Fluxus in Zaandam. Ook aquarelleren en etsen zijn technieken die ze actief beoefent.

In haar olieverfschilderijen is de samenhang van kleuren belangrijk. Dit kleurenspel vormt bij haar nog steeds de grootste uitdaging om steeds nieuwe dingen te maken. Gerrie exposeerde al enkele malen in de buurt, zoals in de bibliotheken van Landsmeer en Oostzaan, het Jan van Bremen instituut in Amsterdam en Restaurant Aagje Deken in Middenbeemster.