Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

Grachtenfestival 2019 barst bijna los

AMSTERDAM - Over een paar dagen barst het Grachtenfestival 2019 los. De kaartverkoop verloopt voorspoedig en een aantal concerten is al uitverkocht. Het grachtenfestival heeft ook dit jaar weer veel in petto.

Junior Grachtenfestival is een reeks concerten voor kinderen tot 12 jaar. In parken, pleinen en concertzalen worden programma's georganiseerd voor de allerkleinsten, zoals babyconcerten en muziektheater, voorstellingen waarbij spannende of grappige verhalen worden gezongen en gespeeld voor kinderen.

Capital C locatie

NAJWA is een jong en gedreven ensemble met een uniek geluid. Een mix van muziekculturen, mede ontstaan door de verschillende achtergronden van de musici, maakt dat dit ensemble een bijzondere eigen stijl weet neer te zetten waar Arabische muziek samen komt met Westerse klassieke muziek en jazz. Dit concert vindt plaats op een spiksplinter nieuwe locatie. Op de voormalige diamantbeurs vind je nu de nieuwe creatieve hub van Amsterdam: Capital C. Hier, aan de oevers van de Amstel, ondersteunen zij creatieve professionals in alle fasen van hun carrière.

Sundaymorning jazz

Op zondagmorgen 18 augustus speelt het Sun-Mi Hong Quintet, een rijzende ster in de Europese jazz scene, in het prachtige hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Bandleider Sun-Mi Hong wordt beschouwd als een van de meest opwindende drummers van dit moment.

Klassiek en jazz

Klassieke muziek en jazz concerten, maar dan net een beetje anders, dat is Club Grachtenfestival.

Unieke locaties

Unieke locaties in Amsterdam, bijzondere samenstellingen van muziekgroepen en het samensmelten van diverse genres zijn onderdeel van deze programmareeks.