Collectanten gezocht

OOSTZAAN - Wat hebben muziektherapie en eetbaar water (snoepjes) met elkaar gemeen? Beide worden ingezet om het dagelijks leven van Alzheimerpatienten dragelijker te maken.

Het eerste is wellicht al bekend, maar recentelijk heeft een 24-jarige man wiens oma dementerend is en door uitdroging in het ziekenhuis terecht kwam, snoepjes ontwikkeld die feitelijk voor 90% uit water bestaan. Soms ervaren dementerenden geen dorstprikkel meer en zo kan dit 'snoepje' dan helpen.

Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland – en ook in Oostzaan – met de gevolgen van dementie. Door de vergrijzing neemt het aantal de komende jaren snel toe, waardoor één op de vijf mensen door deze ziekte wordt getroffen.

Meehelpen om deze ziekte te overwinnen? Dat kan door te collecteren. Door in de collecteweek (4 tot en met 9 november) langs de deuren te gaan en geld in te zamelen kan het onderzoek naar de oorzaken en oplossingen worden voortgezet. Opgeven kan bij Joke de Waal via dewaaljf@gmail.com of Hinka Hoekstra via hinkahoekstra@hotmail.com.