Gezocht: vrijwilligers maatjes-project RSWP WonenPlus

LANDSMEER - Maatje zijn voor iemand is leuk! Het is een leuke manier om iets nuttigs te doen, andere mensen te ontmoeten en een ander te helpen. Iets doen voor een ander kan meer dan prettig zijn. Zeker wanneer dat iets is wat u leuk vindt!

Maatje word je voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding kan gebruiken.

RSWP WonenPlus zoekt enthousiaste vrijwilligers voor het maatjesproject.

"Regelmatig bezoek ik een aardige mevrouw. Dit doe ik als vrijwilliger van het maatjesproject. Mevrouw komt niet meer buiten, omdat ze niet meer zo goed kan lopen. Het praten gaat ook niet zo makkelijk. Daarom doen we het rustig aan en praten in het tempo van mevrouw. Mevrouw kijkt altijd uit naar mijn bezoekje. Samen drinken we een koffie, doen we een spelletje of praten over van alles. Na zo´n bezoekje ga ik altijd blij naar huis, ik heb echt iets voor haar kunnen betekenen. We hebben plezier, dat is wederzijds "

WonenPlus biedt praktische dienstverlening en persoonlijke ondersteuning aan ouderen vanaf 65 jaar, mensen met een beperking en chronisch zieken. Zij zoeken maatjes voor verschillende situaties: vriendschappelijk huisbezoek, samen een klusje of spelletje te doen of samen op stap, leren omgaan met de computer, maatje zodat iemand zijn hobby kan blijven uitoefenen en vele andere soorten maatjes.

Wat levert het maatje zijn op? Bijzondere contacten onderhouden met bijzondere mensen, een leuke training volgen op het gebied van de doelgroep en coaching, onderdeel worden van een enthousiast team van vrijwilligers en nieuwe ervaringen opdoen.

Wie meer wil weten over het maatjesproject wordt uitgenodigd contact op te nemen. Graag gaan we vrijblijvend met u in gesprek.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u bellen naar het servicepunt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.30 uur tot 12.00 uur, telefoonnummer 020-482 2605.