Lovemore Kambanje met zijn 'Wildflower'
Lovemore Kambanje met zijn 'Wildflower' (Foto: aangeleverd )

Expositie Afrikaanse Tuinbeelden

NOORD-SCHARWOUDE Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus is van 11.00 tot 17.00 uur Beeldentuin Art of Africa in Noord-Scharwoude geopend. Er zijn ruim 700 handgemaakte stenen sculpturen te bewonderen. Abstract en figuratief met uiteenlopende thema's van diverse bekende en onbekende kunstenaars uit Zimbabwe. Zimbabwe is afgeleid van Zimba Ramabwa hetgeen "huis van steen" betekent.

Steensoorten als springsteen, serpentijn, opaal en fruitsteen zijn populair bij de moderne kunstenaar. Op de foto staat Lovemore Kambanje met zijn "Wildflower" gemaakt van het marmerachtige springsteen. Een "Wildflower" staat symbool voor een volgende stap in het leven. Een Wildflower is een abstract vormgegeven stenen beeld uit Zimbabwe waarbij bollen worden gebruikt om de "kern" van de zaak te symboliseren. In de beeldentuin is een uitgebreide collecte "Wildflowers" te bewonderen.

Art of Africa Beeldentuin, Krommeakker 48,Noord-Scharwoude.Toegang gratis, kopje koffie gratis. Meer informatie vindt u op www.artofafrica.nl.