Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

Gezonde maaltijden voor mensen in armoede

ZAANDAM – De keukenteams van het project You Bake a Difference staan te popelen. Samen gaan zij gezonde afhaalmaaltijden koken, die buurtgenoten kunnen kopen voor zichzelf of doneren aan iemand in armoede. Stichting HORNBACHhelpt werkte onlangs met een team vrijwilligers en de nodige waterpauzes, aan de renovatie van de keuken, waardoor You Bake a Difference nu echt van start kan en haar deuren in september kan openen.

In gezondheidscentrum de Lichtplaats begint You Bake a Difference: een sociale buurtkeuken waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gezonde afhaalmaaltijden bereiden. Buurtgenoten kunnen de gezonde maaltijden kopen voor zichzelf, maar (tegen kostprijs) ook doneren aan iemand die in armoede leeft. Daardoor kunnen de mensen die dat het hardst nodig hebben, gezond eten. De keuken in het gezondheidscentrum moest voor deze activiteiten wel worden aangepast. Daarom werd de hulp ingeroepen van stichting HORNBACHhelpt. Deze stichting zet vrijwilligers en materialen in bij bouw- en tuingerelateerde activiteiten voor maatschappelijke projecten. Vrijwilligers van You Bake a Difference en vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt werkten zij aan zij om deze te veranderen in een professionele gaarkeuken. Remon Schim, vestigingsmanager van Hornbach Zaandam hielp mee: "Tijdens het klussen leerden we de mensen van You Bake A Difference beter kennen en beseften we: dit is zeer dankbaar werk. De keukenteams zijn blij met hun werkplek én het feit dat ze zulk zinvol werk kunnen doen. Zij gaan ervoor zorgen dat andere Zaandammers een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten."

Aan de slag

Dave en Edith Atkins, initiatiefnemers van You Bake A Difference: "Wat een geschenk, deze samenwerking! Toen wij zelf geen budget meer hadden, schoot Stichting HORNBACHhelpt te hulp met materialen en enthousiaste vrijwilligers om de keuken gereed te maken. In een mum van tijd hebben we de keuken enorm opgeknapt met z'n allen. Zonder hen hadden we het niet gered. Nu kunnen de keukenteams aan de slag om voor andere Zaandammers het verschil te maken. Reuze bedankt!"

HORNBACHhelpt

Stichting HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over HORNBACHhelpt is te vinden op www.hornbachhelpt.nl.