Boksen staat ook op het programma.
Boksen staat ook op het programma. (Foto: aangeleverd)

Sportief programma voor ouderen

OOSTZAAN - Op woensdagmiddag 2 oktober is het bewegingsprogramma van het project 'Vitaal ouder worden in Oostzaan' voor ouderen van start gegaan.

Er zijn drie groepen geformeerd. Deze gaan naar drie verschillenden activiteiten. Iedereen kan zo kennis maken met diverse sporten. De deelnemers zijn niet alleen sportief bezig, maar ervaren ook de gezelligheid van samen sporten. Afgesloten wordt met koffie en thee.

Gymnastiekvereniging DEV, de stichting Sport voor Iedereen, de Bres en Fysio De Kolk hebben op 14 september voor de tweede keer de fitheid van inwoners van 65 jaar en ouder getest. Daarna konden de deelnemers zich inschrijven voor een bewegingsprogramma van ongeveer 25 weken. Ze maken kennis met verschillende beweegvormen, waardoor ze hun uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie kunnen verbeteren.

Interesse? Er zijn nog plaatsen vrij. De activiteiten vinden plaats op de woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur op drie locaties. Meer informatie: simon@dev-oostzaan.nl of info@sportvooriedereenoostzaan.nl.