Ruud Ritsma.
Ruud Ritsma. (Foto: aangeleverd)

Expositie in Kantoorboerderij

LANDSMEER - In het weekend van 12 en 13 oktober is er weer een expositie te zien in de Kantoorboerderij. Dit keer van Ruud Ritsma en zijn gast Sylvia van Berkel.

Veel Landsmeerders zijn al in het gelukkige bezit van een echte 'Ritsma'. Er zijn weinig schilders, tekenaars die zo begaafd zijn in het gebruik van pastel en olieverf. De werken van deze bescheiden kunstenaar zijn stuk voor stuk prachtig en sfeervol.

Zelf schrijft hij over zijn werk: 'Tijdens mijn opleiding aan de Rietveld Academie heb ik altijd veel geƫxperimenteerd met verschillende stijlen en technieken maar het leukst vond ik daar altijd het tekenen en schilderen naar model. En dat doe ik eigenlijk nog steeds. Ook werk ik graag buiten. Vooral schepen, havens en industriƫle landschappen hebben mijn voorkeur. Ik probeer altijd een schilderij in een keer te voltooien om zo de frisheid en spontaniteit te bewaren. Dat lukt niet altijd en er wordt dus veel weggegooid of overgeschilderd. Het plezier van het tekenen en schilderen, daar gaat het mij vooral om.'

Zijn gast, Sylvia van Berkel, schrijft het volgende over haar werk: 'Als kind wilde ik graag tekenen of schilderen, maar voelde mij onmachtig en was bijna altijd teleurgesteld over dat wat ik gemaakt had.
Pas op 32 jarige leeftijd ontdekte ik het plezier van tekenen. Kijken naar mijn onderwerp en op het zelfde moment tekenen, dat was het. Zo werd mijn krijtje of potlood soms een toverstaf. Ik ben opgeleid als docent dramatische expressie, maar na vele omzwervingen ben ik uiteindelijk tekenaar/ schilder geworden."

De Kantoorboerderij is gevestigd naast Dr M.L.Kingstraat 2c. De expositie is beide dagen geopend van 11.00 tot17.00 uur.