Afbeelding
Tjerk Laan Fotografie

Partner voor Compaen

OOSTZAAN - Compaen gaat samenwerken met SMC Fysiotherapie in Zaandam. Medewerkers van het instituut op de Westzijde zullen de volleyballers van het herenteam begeleiden bij de krachttraining, die zij daar gezamenlijk gaan doen. De Oostzaners vinden in SMC een partner die de spelers op professionele wijze naar een hoger niveau kan tillen.

door Marcel Vermeulen

Compaen komt uit in de eerste divisie, maar gezien de lage gemiddelde leeftijd reiken de doelen verder. Met negen van de elf spelers in de categorie tot en met 21 jaar is het streven om binnen enkele jaren weer terug te keren in de topdivisie. Om die uiteindelijke promotie te bereiken, is een fysieke onderbouwing van de spelers noodzakelijk. De volleyballers hebben aan het begin van het seizoen een nulmeting ondergaan op onderdelen als sprong- en spierkracht, coördinatie en lenigheid en zullen hierop periodiek getest worden.

Tevens is van de spelers een scan gemaakt met de infrarood camera. Via thermografie wordt zichtbaar of bepaalde spiergroepen over- of onderbelast zijn, zodat bij de training hiermee rekening kan worden gehouden ter voorkoming van blessures. SMC is een van de weinige instituten die gebruikmaakt van thermografie. SMC hield zich lange tijd uitsluitend bezig met fysiotherapie en medische fitness. Het instituut heeft nu aan de boorden van de Zaan de beschikking over een eigen sportzaal, die is uitgerust met de nieuwste apparatuur voor revalidatie en fitness. Dat SMC beschikt over medewerkers die ook in geval van blessures adequaat kunnen handelen, zorgt er voor dat Compaen uitermate content is met deze samenwerking.