HBOK winnaar druk bezocht Zilver Pont toernooi

NOORD - De 52e editie van het Zilver Pont toernooi is gewonnen door HBOK. Na een gelijke stand in de reguliere speeltijd was het team van trainer Jan de Haze beter met het nemen van strafschoppen dan Ajax 2. De Volewijckers is weer helemaal terug in het amateurvoetbal. De roemruchte club heeft veel nieuwe leden en volop aandacht voor de jeugd en een damesafdeling. Het eerste team wil dit seizoen promoveren naar de derde klasse. De speeltijd van de wedstrijden was tweemaal 30 minuten, met steeds een ruime pauze door de hitte. De Volewijckers moest het in haar eerste wedstrijd opnemen tegen Ajax. Vooral door de uitblinkende Koen Blommestein kon Ajax met 1-4 winnen. Het spel van De Volewijckers was niet slecht geweest. HBOK versloeg zonder al teveel problemen Monnickendam. Zondag tijdens finale begonnen HBOK en Ajax allebei voorzichtig. Het eerste half uur was er geen enkele gevaarlijke situatie. In de tweede helft bleven de teams gelijkwaardig aan elkaar. Tien minuten voor tijd kon HBOK op voorsprong komen. Ajax gaf niet op en kwam in de laatste minuut nog op gelijke hoogte. Tijdens het nemen van de strafschoppen kwam HBOK beter tot haar recht en won. De Zilveren Punt trofee mocht het team niet meenemen, die ging weer terug naar het Amsterdam historische museum. De Volewijckers versloeg overtuigend Monnickendam met 3-1 en eindigde als derde.