Locoburgemeester Rosemarijn Dral op inspectie
Locoburgemeester Rosemarijn Dral op inspectie (Foto: JWvD)

Oostzaans huttendorp heeft alle toetsen doorstaan

OOSTZAAN – Het is een traditie, huttenbouw in de laatste week van de vakantie. En dit jaar waren de weergoden de bouw gunstig gestemd.

Dat leek er in de eerste instantie niet echt op, en hier en daar was het dan ook best een beetje pruttig, toch kon men aan het eind van de week terug zien op een geslaagd evenement.

Groter en hoger

Opzienbarend dit jaar was de samenwerking van grotere groepen. Hierdoor werden de hutten ook groter, hoger en uitgebreider en bleven de bouwsels steken bij een goed tiental.

Het was de taak aan locoburgemeester Rosemarijn Dral om samen met makelaar Dirk Voet de hutten te keuren en ze vrij te geven voor een echte logeerpartij. En zo geschiedde. En gezien de weersomstandigheden was dat een waar feest.

Inferno

Als kers op de taart werden de hutten op donderdagavond, na demontatie, in de hens gestoken. En dat veroorzaakte een ware inferno, met een dermate impact dat men vanzelf op gepaste afstand bleef. De brandweer had er dan ook een ''makkie'' aan.

De groep vrijwilligers, onder aanvoering van Lonneke, hebben er een mooi feestje van gemaakt, en dat verzachte het leed van de nieuwe opzet en het gemis van oudgedienden enigszins.