HBOK onderuit

NOORD - HBOK heeft voor de beker met 5-1 verloren van WVHEDW, dat in de eerste klasse uitkomt. Het krachtsverschil tussen beide teams was te groot.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Door een goed genomen vrije trap van Tom de Lange stond het al snel weer gelijk. Een minuut later mocht WVHEDW een strafschop nemen en doelman O'Neil was kansloos. Aan de andere kant verzuimde de arbiter een handsbal in het strafschopgebied te bestraffen. De Haze was woest over dit onrecht. De stemming op het veld werd na deze blunder van de man in het zwart gespannen.

Na een overtreding werd de Lange van het veld gestuurd en moest HBOK verder met een man minder. De Haze wist dat het daarna extra zwaar zou worden. O'Neil werd al snel verslagen en het stond 3-1. In het tweede bedrijf was het niveau van de wedstrijd beduidend minder. De thuisploeg kon na twee goed opgezette aanvallen de voorsprong uitbreiden. De Haze zag bij spelers een stijgende lijn en kon volop wisselen. HBOK heeft een grote en sterke selectie en moet dit seizoen ver kunnen komen.