Twee Oostzaanse kunstenaars exposeren in KVL

LANDSMEER - De Oostzaanse dames Ineke Kan en Simone Tuinenburg exposeren 13 en 14 april in de Kantoorboerderij in Landsmeer.

Het thema van de expositie is 'De tuin als atelier'. Tuinenburg werkt vooral met glas en vindt het een uitdaging om met 'glasfusing' driedimensionaal werk te maken. Kan laat werk zien in verschillende technieken zoals olieverf, acryl, aquarel, collage en grafische technieken. Beiden zien zij de tuin als een plek waar je de cyclus van het leven meemaakt.

Hek open

De tuin, een besloten plek, waar toch van alles gebeurt, met een hek dat open en dicht kan. Dit weekend staat het hek open voor belangstellenden. Zij worden uitgenodigd in de wondere wereld van de kunst, met als hoogtepunt het slakkenbordspel. Een gezamenlijk kunstwerk van de dames, met een filosofisch tintje. Het is geïnspireerd op het oeroude ganzenbordspel. Bezoekers worden uitgedaagd om een rondje door de tuin te gaan en zo te genieten van alles wat een tuin te bieden heeft. Onderweg passeert men kunstwerken met op het eind twee glazen stoelen, waarop men úit kan rusten'. De spelregels liggen klaar.

Zaterdagmiddag is er om 15.30 uur een opening met muzikale begeleiding. Zaterdag 13 en zondag 14 april van 11.00 tot 17.00 uur. Kantoorboerderij, Dr. M.L. Kingweg 2C in Lands-meer.