Vakantie

Reizen is leuk. Je leert altijd wat van. Of je nou heel erg ver weg gaat of je blijft lekker in eigen land. Je ziet andere landschappen, je leert andere culturen en mensen kennen. Het is mooi dat we dit kunnen. Het hele jaar kan ik uitkijken naar onze vakantie. Het hele jaar? Nee, een paar dagen voor de vakantie heb ik geen zin.

Als een berg kijk ik er tegenop. Je moet je tas nog pakken, je moet het huis aan kant hebben, je moet reizen. Er moet dan zoveel. En het ergste; je moet de katten missen. Dan heb ik eigenlijk geen zin. Het liefst zou ik dan gewoon thuisblijven. Geen gedoe en geen stress. Maar toch. Je wilt wat van de wereld zien.

'Overgestraald'

Het liefst zou ik dan een soort van Teletijdmachine willen hebben. Gewoon ineens 'overgestraald' worden naar je vakantiebestemming. Het liefs met je eigen huis, je omgeving en je katten. Helaas kan dat niet. 'Ga dan niet' hoor ik u denken, maar ja… Je wilt toch echt even lekker weg. Lekker weer, lekker eten en een andere omgeving. Dit om te checken dat Oostzaan toch wel heel erg mooi is. Het zijn luxeproblemen. Ik weet het. Ik moet me niet aanstellen, maar kan er niets aan doen.

De dagen voor de vakantie blijf ik het liefst gewoon lekker thuis. Op plek waar je je de kerktoren van Oostzaan kunt zien. Home Sweet Home Oostzaan.