(Foto: aangeleverd)

Loon Lions pakt eerste wedstrijd

LANDSMEER - Loon Lions is de play-offs goed begonnen. De Landsmeerse vrouwen versloegen Dozy Den Helder en brachten de stand in de halve-finale-serie op 1-0. De Lions wonnen de eerste wedstrijd van de serie van vijf in Den Helder met 69-79.

De verdediging had iets beter gekund

Katie Bussey scoorde 24 punten en pakte 6 rebounds. Roos Hof mikte vier driepunters raak en kwam tot 18 punten. Tanya Böring had 11 punten, 8 rebounds en 5 assists. Het was een wedstrijd waarin vooral de Landsmeerse afstandsschoten goed vielen. Uit 30 pogingen kwamen 13 treffers voort. In totaal raakten de Lions 42% van hun schoten uit het veld. Den Helder schoot 4 uit 18 driepunters raak en schoot overall 35% raak. Coach Thijs Volmer had enige bedenkingen bij de 69 Helderse punten tegen, de verdediging had iets beter gekund, maar was uiteindelijk net als de meegereisde Landsmeerse supporters heel tevreden.

Loon Lions stond het grootste deel van de wedstrijd aan de goede kant van de score. Een productieve start van Katie Bussey zorgde voor een 14-18 voorsprong na het eerste kwart. Dat verschil van vier punten stond toen de rust aanbrak nog steeds op het bord: 34-38.

Furieus

Een iets te langzame Landsmeerse start in het derde kwart bracht Den Helder aan de leiding toen Janiek van Veen en Linda van Schaik voor 41-38 zorgden. Maar Loon Lions antwoordde furieus met een 4-22 run, met Katie Bussey en Roos Hof in een scorende hoofdrol. Dat leverde een stand van 45-60 op en dat verschil kwam Dozy Den Helder niet meer te boven, zeker niet nadat Katie Bussey aan het begin van de laatste periode met een driepunter voor een marge van 20 punten zorgde, 47-67. Den Helder wist het verschil nog terug te brengen tot 10 punten, maar spannend werd het niet meer.

Loon Lions gaat donderdag opnieuw naar Den Helder met een 1-0 voorsprong op zak.