Een voorproefje op de tentoonstelling.
Een voorproefje op de tentoonstelling. (Foto: aangeleverd)

Tentoonstelling 'Verrassend Structuur'

OOSTZAAN - Vanaf dinsdag 1 oktober tot 5 november hangt in De KunstGreep de tentoonstelling 'Verrassend Structuur. Deze expositie is samengesteld door drie leden van de Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars;

Bianca Kortekaas

Bianca Kortekaas heeft in haar vak veel met textiel te maken. Werk en creëren lopen in elkaar over. Binnen haar werk als coupeuse is een opdracht afgebakend door de klant', maar uitdagingen gaat zij niet uit de weg. Als kunstenaar binnen de SOK kan ze haar fantasie de vrije loop laten en laat ze zich inspireren door mooie stoffen, texturen en allerlei gerecycled materiaal.

Marion Zeilstra

Van jongs af aan was Marion Zeilstra al bijzonder creatief. Van breien en haken tot weven en spinnen. Daarna volgden verschillende workshops beeldhouwen en keramiek. Hierna was de weg naar vilt bijna vanzelfsprekend. Bij het maken van haar objecten met vilt kan zij al haar vaardigheden kwijt. Zij houdt van kleur in haar werk en haar inspiratie haalt zij uit de natuur en uit vaktijdschriften. Verder bezoekt Marion graag exposities en laat zij zich inspireren door andere kunstenaars.

Annet Schrander

Annet Schrander werkt met verschillende materialen, zoals acrylverf en allerlei bijbehorende materialen. Zij schildert figuratief maar ook geabstraheerd. Daarnaast maakt zij graag panelen waarin vooral reliëf en structuren een rol spelen. Dit zijn meestal uitvergrotingen van alles wat de natuur zelf creëert. Deze tentoonstelling leende zich uitermate voor een idee dat al een aantal jaren op de plank lag.

Muzikale opening

De opening is dinsdag 1 oktober om 20.00 uur met muzikaal optreden van Reina en Jan Schindler.