IVV start verdienstelijk

LANDSMEER - IVV kan ook in de tweede klasse goed meekomen. Dat werd duidelijk in de thuiswedstrijd tegen Assendelft. Het team van trainer Gerrie Breugem liet een goede indruk achter en speelde terecht 1-1. Er had zelfs meer ingezeten voor de nieuwkomer.

De nieuwe spits Renaldo Jongebloet kon terugkijken op een sterk debuut. En ook doelman Mitchel Dijkstra, die officieel zijn debuut maakte, kwam goed over. Al na zeven minuten kon Jongebloet zijn waarde bewijzen door te scoren.

Assendelft werkte heel hard na de achterstand om weer terug te komen. Doelman Dijkstra werd verschillende keren op de proef gesteld en maakte een sterke indruk. Een kwartier voor tijd kon de Zaanse tegenstander dan toch de verdiende gelijkmaker scoren.

Breugem bekende na afloop dat vooraf de wedstrijd tevreden was geweest met een gelijkspel. Hij had echter ook gezien dat zijn teams zes grote kansen had gecreƫerd om de voorsprong groter te laten worden. Zo waren er kansen voor Terzo Stemerdink, Chris Zaide en Davy de Haze. Sergio Comvalius ontbrak deze keer en werd vervangen door Zaide. Deze wissel van Breugem pakte goed uit. Er kwam meer scherpte in het spel van de thuisploeg.