Genieten van de natuur in Het Twiske.
Genieten van de natuur in Het Twiske. (Foto: aangeleverd)

Zomerwandeling in het Twiske

OOSTZAAN - Belangstellenden kunnen, met gidsen Henk Strijker en Karin Stroet, zondag 23 juni van 13.30 tot 15.30 uur mee voor een wandeling door het Recreatiegebied het Twiske.

Het is nu zomer, zowel astrologisch als meteorologisch. Deelnemers gaan onder andere op bezoek bij de Schotse Hooglanders, waar inmiddels Joep rondloopt, geboren op 5 april en het negende kalf van een dochter van Ellen 2, die vorig jaar gestorven is. Ook zijn bij zonnig weer een aantal vlinders te zien, waaronder het bont zandoogje. De rietorchis, rolklaver en vele andere bloemen bloeien volop. Aandacht is er voor de zaken die het pad van de gidsen kruisen en zij beantwoorden alle vragen van de wandelaars.

De wandeling is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer twee uur, trek wel stevig schoeisel aan. Verzamelplaats: parkeerplaats P9, bij de stuw. Deelname: 2,50 per persoon. Gratis voor leden van het IVN en KNNV en kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden via strijkertjes@quicknet.nl of tel. 06-13319278. Opgave is verplicht tot 24 uur voor de wandeling daar de deelname beperkt is.

Meer informatie, stuur een berichtje naar strijkertjes@quicknet.nl,