Bij sommige bewoners is de watermeter lastig te bereiken.
Bij sommige bewoners is de watermeter lastig te bereiken. (Foto: aangeleverd)

Waterrekening en spreekuur HVO

OOSTZAAN - Menig inwoner van Oostzaan heeft jaarlijks te maken met het verzoek om de watermeterstand door te geven aan PWN. Helaas beginnen dan voor veel bewoners de problemen, want de watermeter zit onder een aantal zware tegels in de voortuin van de woning en mocht dat gelukt zijn dient men diep door de knieƫn te gaan om met een loep de watermeterstand af te lezen.

Voor de jongere bewoner niet zo'n groot probleem maar juist voor de ouderen en gehandicapten wel. Gelukkig zijn er vrijwilligers zoals buren of familieleden die bereid zijn om de bewoner behulpzaam te zijn. Ook hebben zij een mogelijkheid om via www.gemeente-oostzaan.wehelpen.nl hulp aan te vragen. Maar helaas zijn er ook nog bewoners die niemand hebben die hun behulpzaam zijn. Veelal zijn zij ook niet in het bezit van een computer of hebben te weinig kennis hiervoor.

Overleg

Voor deze bewoners heeft de Huurdersvereniging Oostzaan overleg gehad met S.H.O. en W.M.O. of er mogelijkheden zijn om te helpen. Gelukkig zijn de dames en heren van de WMO bereid gevonden om hun verzoek op de genoemde 'we helpen'" site te plaatsen. Elke dinsdag- en donderdag kan men tussen 09.00 en 12.00 uur terecht bij het servicepunt WWZ in de bibliotheek in Oostzaan. Vrijwilligers zitten hier klaar om advies te geven of om te ondersteunen bij vragen op het gebied van Wonen, Welzijn, Zorg, Werk & Inkomen en Jeugd.

Spreekuur

Inmiddels is er ook de mogelijkheid om eventuele wensen of probleempjes betrekking hebbende op de sociale huurwoningen in Oostzaan voor te leggen aan de Huurdersvereniging Oostzaan. Hiervoor heeft de HVO weer een 'spreekuur' ingesteld, onze mensen gaan na afspraak met belangstellenden rond de tafel zitten. Een gesprek aanvragen kan via info@huurdersverenigingoostzaan.nl of per briefje aan HVO, Jac. Corneliszstraat 13, 1511 BM Oostzaan, waarna de huurdersvereniging contact opneemt voor een afspraak. Let op! Het is geen klachtencommissie. Voor meer informatie over HVO zie www.huurdersverenigingoostzaan.nl.