Kom 22 juni ook een kijkje nemen bij het Twiske Jeugd Festival.
Kom 22 juni ook een kijkje nemen bij het Twiske Jeugd Festival. (Foto: aangeleverd)

Twiske Jeugd Festival bij Excelsior

OOSTZAAN - Het Twiske Jeugd Festival wordt zaterdag 22 juni om 10.00 uur voor de veertiende keer gehouden en verzorgen diverse lokale en regionale jeugdorkesten een gezellige middag vol vrolijke muziek verzorgen in Excelsior, Twiskeweg 103 in Oostzaan.

Het evenement is niet meer weg te denken uit de agenda's van de verenigingen in deze regio. Naast de organiserende verenigingen kan het festival rekenen op een groep van terugkerende deelnemers. In totaal treden dertien orkesten op en strijden voor verschillende prijzen. De grootste bokalen zijn echter niet alleen gereserveerd voor de orkesten die de muzieknoten het beste spelen. Het niveauverschil tussen jeugdorkesten kan immers zeer groot zijn. Daarom is de hoofdprijs voor het orkest dat het publiek het beste weet te vermaken; de entertainmentprijs. Deze opzet resulteert bij elke editie weer in zeer originele optredens.

Jurylid Dieuwke Kloppenburg beoordeelt de optredens. In de regio is zij bekend als docent en dirigent, maar daarnaast speelt ze trompet en schrijft columns voor vakbladen.

Iedereen is van harte welkom om te genieten van alle goede muziek. De toegang voor het festival is gratis en rond 17.45 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Kom 22 juni ook een kijkje nemen bij het Twiske Jeugd Festival.
Kom 22 juni ook een kijkje nemen bij het Twiske Jeugd Festival.