PopZaan debuteert op het podium

OOSTZAAN - Na maanden van repeteren is het zaterdagmiddag 7 december zover: dé band voor jong Oostzaan, PopZaan, treedt voor het eerst op voor publiek.

In september is deze band opgericht door een samenwerking van Crescendo en Excelsior. De band bestaat grotendeels uit jeugd van deze twee verenigingen aangevuld met een gitarist en een pianiste. Daar kan natuurlijk nog meer bij.

Het optreden is niet alleen bedoeld om te laten horen wat de band in tweeënhalve maand heeft ingestudeerd maar ook om muzikale jeugd enthousiast te maken om mee te komen spelen. Er is altijd plek voor jonge muzikanten uit het dorp. Het maakt niet uit op welk instrument en welk niveau, de muziek kan hierop aangepast worden.

Voor de leden van de muziekverenigingen die al in een 'groot' orkest spelen is er voldoende uitdaging. Hier leren ze improviseren, iets wat in een orkest niet gebeurt, want daar staan alle noten op papier. Dat veilige gevoel moeten ze in de band loslaten en proberen zelf 'los te gaan'. Voor een popmuzikant makkelijk maar voor een muzikant uit een orkest is dat wel even wennen.

PopZaan wordt geleid door Bart Tuinman die meerdere van deze bands in Wormer heeft. Rata Jazz Kids, de band voor de gevorderde jonge muzikant, treedt ook op en laat horen waar een en ander toe kan leiden als je je in blijft zetten voor muziek.

Zaterdagmiddag 7 december om 16.30 uur zijn PopZaan en Rata Jazz Kids te horen in het Atrium van De KunstGreep. Toegang gratis.