Alle reden voor blijdschap binnen het team.
Alle reden voor blijdschap binnen het team. (Foto: Jasmijn de Wit)

Loon Lions na kleine dip koploper

LANDSMEER - Na de week van het NT window is de competitie zo ingericht dat de afgelopen week bol van de wedstrijden stond.

De eerste van een drieluik binnen een week was de wedstrijd tegen Lekdetec. De eerste wedstrijd in Bemmel ging tegen deze ploeg nog verloren, maar sinds die tijd zat Loon Lions in de lift. Goede trainingen en goede wedstrijden volgden elkaar op en zo ook de wedstrijd tegen Bemmel. Vanaf de start had Loon Lions ploeg initiatief, en vooral in de defense. De nadruk ligt daar sinds de start van het seizoen op en dat wierp in deze wedstrijd zijn vruchten af. Een relatief eenvoudige winst van 68-50 werd opgetekend.

Daarna was het doordeweeks de wedstrijd tegen Grasshoppers. De speaker vermeldde van tevoren dat dit altijd beladen en mooie wedstrijden zijn, maar dat kwam niet uit. Steeds werd er een ander probleem gevonden in de ploeg van Loon Lions. Haperende defense, geen bal erin kunnen krijgen en het weggeven van rebounds volgden elkaar op. In Q3 volgde er nog een mooie opleving en liet Lions zien waar ze staan, maar dat was verre van voldoende om een rol van betekenis te spelen in deze wedstrijd. 87-57 stond er uiteindelijk als uitslag op het bord.

Dan de laatste van het drieluik was de wedstrijd op vrijdagavond in en tegen Haren. Op papier een simpele overwinning om op te halen. Echt in gevaar kwam Loon Lions nooit, maar van een eenvoudige overwinning wilde Martini Sparks niets weten. In Q3 stond de teller op plus 16, maar na enkele beslissingen in het nadeel van Loon stond de thuisploeg ineens weer binnen de 10 punten. De laatste minuten ging het spel een beetje heen en weer, maar de overwinning ging mee in de tas.

Op 5 december staat er de bekerwedstrijd tegen BV Hoofddorp op het programma.