Leuke activiteiten op tweede pinksterdag in Petten.
Leuke activiteiten op tweede pinksterdag in Petten. (Foto: aangeleverd)

Op zoek naar de schat op het strand in Petten

REGIO - Op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, is het extra leuk bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee in Petten. Kapitein Dijk komt langs om samen met kinderen op zoek te gaan naar een schat op het strand. Binnen is er een bijzondere knutselactiviteit voor kinderen. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 16.00 uur voor een gratis bezoek.

Kapitein Dijk is een gevreesde grapjas. Hij is de kapitein is van het Dijkschip en heeft al jaren de taak om de burgers te beschermen tegen de grillen van de natuur. De kapitein heeft veel bewondering voor de mensen uit Petten die zo dicht aan zee wonen, dat hij voor de jeugd een schat heeft begraven. Hij heeft een speurtocht uitgezet die leidt naar de schat. Lukt het de kinderen om de schat van Kapitein Dijk te vinden? Vanaf 11.30 tot 15.30 kunnen kinderen elk uur meedoen met het schat zoeken.

Zand tegen Zee

Binnen kunnen gasten een bezoek brengen aan de vernieuwde interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Deze laat zien, horen en beleven hoe de kust tussen Petten en Camperduin is versterkt met héél véél zand. Daardoor is een prachtig nieuw landschap ontstaan: de Hondsbossche Duinen. Het biedt veel: een prachtig breed strand met fiets- en wandelpaden en een mooi uitkijkduin. Vanuit het informatiecentrum loopt men zo dit prachtige strand en duin op.

Gratis toegang

Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4 in Petten. Open van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Ook worden regelmatig activiteiten georgnaiseerd. Meer informatie: hhnk.nl/zandtegenzee.