Loop mee met de Avondvierdaagse en steun Wereld Dorpen voor Kinderen.
Loop mee met de Avondvierdaagse en steun Wereld Dorpen voor Kinderen. (Foto: aangeleverd)

Avondvierdaagselopers helpen kinderen in Mexico aan schoenen

REGIO - Wereld Dorpen voor Kinderen geeft Nederlandse kinderen die meedoen aan de Avondvierdaagse de kans om geld op te halen voor kinderen in Mexico met de landelijke campagne 'Stappen Die Tellen'. Voor elke 10 euro die wordt opgehaald, geeft Wereld Dorpen voor Kinderen een paar schoenen aan een kind in een van de Werelddorpen in Mexico.

Zo heeft de campagne 'Stappen Die Tellen' direct impact op de levenskwaliteit van een kind. Het doel is om 25.000 euro op te halen en zo 2.500 kinderen te helpen aan een paar schoenen.

In Mexico leeft meer dan de helft van de bevolking onder de armoedegrens. De inkomensverschillen zijn groot, het platteland wordt verwaarloosd en in de steden zijn grote sloppenwijken. Het niveau van het onderwijs in Mexico is laag. Slechts 10% van de bevolking heeft een middelbareschooldiploma. Veel kinderen volgen geen onderwijs omdat de school te ver of de weg ernaartoe te gevaarlijk is. De jeugd die wel naar school gaat, moet in versleten kleding en op blote voeten vele kilometers lopen om op school te komen. Vaak zijn ze ondervoed, waardoor de reis nog zwaarder wordt. Daarom geeft Wereld Dorpen voor Kinderen deze kids een kans op een betere toekomst in een Jongensdorp in Guadalajara en een Meisjesdorp in Chalco. Zo helpen ze de ruim 5.500 kinderen van 12 tot 18 jaar, die zijn opgegroeid in extreme armoede aan onderdak, gezonde voeding, kleding, schoeisel en scholing.

Meedoen aan 'Stappen Die Tellen' kan door inschrijving voor de lokale Avondvierdaagse, vervolgens het actiepakket te downloaden en zoveel mogelijk sponsors te vinden, uiteraard het evenement uitlopen en het geld in te zamelen. Het uitgebreide actiepakket is te vinden op www.werelddorpenvoorkinderen.nl/stappen-die-tellen.

Wereld Dorpen voor Kinderen
Wereld Dorpen voor Kinderen helpt kinderen te ontsnappen uit een leven in armoede. Wij bouwen een mondiale gemeenschap waar geen kind meer opgroeit in armoede en onderwijs kan volgen om zijn/haar talenten te ontwikkelen. Met ontwikkelings- en onderwijsprojecten in de Filipijnen, Mexico, Guatemala, Brazilië, Honduras en Tanzania. De kinderen krijgen ook een beroepsopleiding, zodat ze na het behalen van hun diploma snel een baan kunnen vinden en in hun eigen levensonder­houd en dat van hun familie kunnen voorzien.