Singer-songwriter VanWyck.
Singer-songwriter VanWyck. (Foto: Jitske Schols)

VanWijck zingt in De KunstGreep

OOSTZAAN - In De KunstGreep is op zaterdag 30 november 20.30 uur 'VanWijck: An average woman' te zien en te beluisteren.

De Amsterdamse singer-songwriter VanWyck brak het afgelopen jaar door met haar debuutalbum 'An Average Women'. Haar warme stem, sterke teksten en sfeervolle folk werden overladen met juichende recensies door de landelijke muziekpers.

Haar nieuwe album 'Molton Rock' is inmiddels uit en kreeg in de Volkskrant vier sterren. Er staan twee prachtige liedjes op: 'Supermarkt Line' en 'Carolina's Anatomy'.

De singer-songwriter die haar songs tot dusver in eigen beheer uitgaf, zingt de sterren van de hemel met liedjes ergens ter hoogte van Leonard Cohen en Natalie Merchant.

VanWyck is de artiestennaam van componist en zangeres Christine Oele. Trad ze eerst nog op met de band Nevada Drive, waarmee ze onder meer op Lowlands stond, vorig jaar heeft ze gekozen voor een solo-carrière. Met haar debuut EP Tanned Legs maakte ze meteen naam.

Kaarten voor het concert in De KunstGreep zijn verkrijgbaar via website www.theaterdekunstgreep.nl en bij Brasserie Het Wapen van Oostzaan aan het Kerkplein.