Anneke toont het resultaat van de sponsorloop
Anneke toont het resultaat van de sponsorloop (Foto: Pim Beudeker)

Mooie opbrengst sponsorloop juf

OOSTZAAN – In het teken van het afscheid van juf Anneke van de Rietkraag werd op haar verzoek een sponsorloop gehouden door alle leerlingen van de Rietkraag. Het doel was een donatie te leveren aan de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Anneke van der Lubbe wilde in eerste aanleg helemaal geen aandacht aan haar afscheid geven. Zoals zij zei: "als het dan toch moet, dan geld geven voor een goed doel in plaats van alle goedbedoelde rotzooi voor onder de douche". Achtergrond hiervan is onder meer dat Anneke in een ziekenhuis heeft gewerkt als begeleider van ernstig zieke kinderen. Daarnaast heeft zij recent twee ernstig zieke kinderen in haar klas gehad.

Op dinsdag 2 juli werden door alle leerlingen van de Rietkraag om de school rondjes gelopen in het kader van deze sponsorloop. Zo kwamen alle groepen om de beurt aan bod om hun rondjes te lopen. En ook Anneke heeft zelf meegelopen.

Vrijdag 12 juli was er weer een Open Podium. Leerlingen, die willen optreden, laten dan hun kunnen zien en ouders/verzorgers mogen dan komen kijken. Bij de start van dit Open Podium werd het woord aan Anneke gegeven om het resultaat van de sponsorloop bekend te maken. En de letterlijke woorden van haar waren: "Ik schrok een beetje, zoveel is het". En vervolgens draaide zij het bord om waarop het resultaat van meer dan € 6000,= vermeld stond. En dat is nog niet alles, vervolgde een collega, er was nog € 100,= bij gekomen en Anneke gaf aan dat zij die middag ook nog mensen op bezoek zou krijgen om een bijdrage te leveren. En zelf wil ze het dan nog aanvullen tot een rond bedrag.

Na deze onthulling werd aan Anneke een fotoboek uitgereikt met foto's van de dag van haar afscheid als een soort Verslag van de Dag. Een trotse Anneke laat beide op de foto's zien

Anneke kijkt terug op een geweldige dag