Zonnepanelenactie Oostzaan is met 350 aanmeldingen een groot succes

OOSTZAAN - De zonnepanelenactie in Oostzaan is een groot succes geworden: maar liefst 350 huishoudens hebben van de aanbieding gebruik gemaakt. Van de 350 aanmeldingen liggen er inmiddels bij meer dan 100 inwoners in totaal zo'n 1.320 zonnepanelen op het dak. Dit scheelt de gemeente Oostzaan jaarlijks ongeveer 128.968 kg CO2-uitstoot. Een mooie stap in de richting van een schoner milieu. Inwoners die gebruikt hebben gemaakt van de zonnepanelenactie besparen € 570,- aan energiekosten per jaar.

In de energietransitie, waarin we overstappen van fossiele brandstoffen naar duurzame energie, heeft zonne-energie een grote rol. In tegenstelling tot de productie van energie uit fossiele brandstoffen komen er bij zonne-energie geen schadelijke stoffen in de atmosfeer. Daarnaast is het aanschaffen van zonnepanelen, helemaal wanneer u dat collectief doet, aantrekkelijk voor de portemonnee. Uw energierekening daalt direct na installatie.

Meer informatie over zonne-energie op www.odijmond.nl/zonne-energie. Indien gemeente Oostzaan deze actie opnieuw start, ontvangt u thuis een brief.