Op het scharrelerf zijn allerlei activiteiten met water.
Op het scharrelerf zijn allerlei activiteiten met water. (Foto: Aangeleverd )

Open Twiskedag: 'Van sluis tot Kamelenbrug"

REGIO - Tijdens de Open Twiskedag op zondag 28 april wordt een wandeling gelanceerd die vertrekt vanaf de Luijendijksluis en eindigt bij Zorgboerderij de Marsen.
De nieuwe route met als titel 'Van Sluis tot Kamelenbrug' is ontstaan vanuit een samenwerking van De Marsen, IVN Twiske, Sluiswachter en Twiskemolen.

Na de start bij de Luijendijksluis gaat men via de Twiskemolen over de Zanddijk richting Kamelenbrug. Daarvandaan kan men naar de nieuwe Vogelobservatiewand ofwel meteen naar De Marsen. Bij deze zorgboerderij wordt uitleg gegeven over het belang van circulaire landbouw. Boerderijwinkel en terras zijn open en de imker uit Het Twiske is aanwezig. Op het Scharrelerf organiseert IVN Twiske allerlei activiteiten met water.

Rol van water

Tijdens de route van een uur, die door de zuidoosthoek van Het Twiske voert, zullen IVN-gidsen de rol van water in al haar aspecten tonen. De eerste wandeling vertrekt rond 11.30 uur na de ingebruikname van de Roezitbank bij de Twiskemolen. De overige wandelingen vertrekken om 13.00 en om 14.30 uur vanaf verzamelpunt bij de Luijendijksluisbrug. De route is ook zelfstandig te lopen via flyer (te pakken bij verzamelpunt) en routebordjes. Uitgekomen bij De Marsen kan men op een groot bord gedachten delen rond water en duurzaamheid. Hoe kunnen water, zon en wind gebruikt worden op al deze locaties? Wie wil er participeren in dit soort ideeën?

Ondersteuning en samenwerking

De initiatiefnemers zijn op zoek naar ondersteuning en samenwerking. Via een inlegvel in de flyer kan men dit ook delen. Voor meer info: vansluistotbrug@gmail.com.