Apothekers Christine van Sasse van IJsselt en Jelmer Faber.
Apothekers Christine van Sasse van IJsselt en Jelmer Faber. (Foto: aangeleverd)

De BovenIJ apotheek bestaat tien jaar

AMSTERDAM-NOORD - De BovenIJ apotheek bestaat tien jaar en is uitgegroeid van een 'gewone apotheek' tot een apotheek die specialistische zorg op maat kan aanbieden. Twee 'nieuwe' apothekers stellen zich voor en vertellen wat zij voor u kunnen en willen betekenen. Apothekers Jelmer Faber en Christine van Sasse van IJsselt begonnen het afgelopen jaar als apothekers van de poliklinische apotheek.

"Ik wil dat patiënten positief zijn over onze service", vertelt Jelmer Faber. "Een apotheek waar je veilig en snel je medicijnen kunt ophalen. En waar alle specialisten met vertrouwen patiënten naar toe sturen voor de zorg die men nodig heeft."

Bij de BovenIJ apotheek kunnen patiënten terecht voor medicijnen na een bezoek aan de polikliniek of na ontslag uit het ziekenhuis. Jelmer Faber: "Wij hebben een breed assortiment waardoor patiënten vaak meteen hun medicatie kunnen meenemen. Dit is makkelijk, want dan kun je na een ziekenhuisbezoek direct naar huis. Daarnaast hebben wij korte lijnen met de specialisten in het ziekenhuis en kunnen we, na toestemming van de patiënt, meelezen in het ziekenhuisdossier. Hierdoor zijn we goed geïnformeerd en zorgen we voor een snelle en veilige verwerking van uw recept." Afgelopen maand is de poliklinische apotheek ook gestart met de BeterDichtbij-app. Het nieuwe, digitale communicatiekanaal is veilig, laagdrempelig en makkelijk. Patiënten kunnen nu appen met hun arts én hun apotheker in het BovenIJ ziekenhuis. Jelmer Faber: "Patiënten die op regelmatige basis recepten afhalen, hebben nu een extra mogelijkheid om vragen te stellen over de bestelling of het gebruik van de medicatie.' Als een patiënt via de BeterDichtbij-app een vraag stelt over een medicijnnaam, wordt die naam automatisch aanklikbaar naar meer informatie via Apotheek.nl. Jelmer Faber: 'Zo ontvangen patiënten altijd de juiste, betrouwbare informatie over hun medicijn."

"We doen nog meer om patiënten goed te informeren", vertelt Christine van Sasse van IJsselt. "Wist je dat slechts 1 op de 4 mensen begrijpt wat er in de bijsluiter staat? Patiënten die het lastig vinden om de bijsluiter te lezen, sturen we een link naar een animatiefilmpje over hun medicijnen. De films zijn gemaakt door Stichting Kijksluiter en beschikbaar in het Nederlands, Engels, Turks en Arabisch."

Christine van Sasse van IJsselt: "Het is enorm belangrijk dat mensen hun medicijnen goed gebruiken. Heeft je een vraag over uw medicijnen? Kom gerust even langs en stel je vraag aan de assistente of apotheker. Of via de app natuurlijk. Wij zijn ervoor om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, nu en in de toekomst."

De BovenIJ apotheek is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 tot 23.00 uur. In het weekend van 08.30 tot 23.00 uur. In de avond, in het weekend en op feestdagen geldt wel een aangepast tarief. Dan is de BovenIJ apotheek ook de dienst apotheek van Amsterdam-Noord.