(Foto: aangeleverd)

Gelijkspel volstaat voor 2e plaats

AMSTERDAM-NOORD - In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie moesten de meiden van Kadoelen het opnemen tegen het Haarlemse DSS waartegen de heenwedstrijd eerder dit seizoen in 2-2 eindigde.

Kadoelen vergat het af te maken

DSS startte fel en wist elkaar makkelijk te vinden. Toch kreegtKadoelen de eerste 6 minuten al twee grote kansen als Lauren achtereenvolgens Chevarie en Precious alleen voor keepster Laura maar Kadoelen kwam niet tot scoren. Na 11 minuten was het dan toch raak als Precious, Chevarie alleen voor de keepster zet en in tweede instantie scoort. Twee minuten later is het Chevarie die uit een voorzet van Lauren hard in de hoek schiet maar Laura brengt wederom redding.

Hierna nam DSS het initiatief over zonder dat dit tot noemenswaardige kansen leidt zodat Kadoelen-keepster slechts een keer handelend moet optreden. Toch viel de gelijkmaker onverwacht vlak voor rust als een prachtig schot van Lieke van buiten de 16 in de kruising verdween.

Meteen na rust is het weer Kadoelen dat opnieuw toeslaat als Floor een corner in een keer in het doel schiet. DSS is veelvuldig in balbezit maar ontbeert het aan stootkracht voorin. Kadoelen maakte goed gebruik van de ontstane ruimte voorin maar vergat het af te maken. Precious en Chevarie vonden wederom sluitpost Laura op hun weg. Zuur zijn de druiven als in de laatste minuut onnodig de gelijkmaker valt via Alexia die een voorzet beter beoordeelt als de Kadoelen-verdediging.

Gemengde gevoelens bij Kadoelen de tweede plaats voor profclubs als Eindhoven en Excelsior is weliswaar veiliggesteld maar het gevoel dat er een overwinning uit handen is gegeven overheerst.