Bridgeclub Oostzaan biedt cursus en veel gezelligheid

OOSTZAAN - Bridgen is erg populair, zeker bij 50-plussers. Niet alleen door het kaartspel zelf, het is ook een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten en het geheugen te trainen. Maar je moet het wel even leren. Dat kan op de bridgecursus van OBC, een gezellige bridgeclub in Oostzaan die graag nieuwe leden verwelkomt. Bridge spelen staat hier bovenaan, maar gezelligheid en vriendschap staan zeker zo hoog in het vaandel.

De beginnerscursus vangt aan in september en zorgt ervoor dat de deelnemer in een paar maanden het bridgen volledig onder de knie heeft. Precies op tijd voor de Bridgedrive op 26 oktober ter ere van het 75-jarig bestaan van OBC. De cursus vindt plaats op de woensdagavond, bestaat uit 12 lessen en kost 100 euro, exclusief het aan te schaffen lesboekje.

Sfeer proeven

Ook geoefende spelers worden uitgenodigd eens sfeer te komen proeven op de vaste speelavond op woensdag, in het Excelsior-gebouw in Oostzaan. Het nieuwe bridgeseizoen start op 4 september en de aanvangstijd is 19.45 uur. Naast de reguliere competitie worden er verschillende bridgedrives georganiseerd, zoals de kerstdrive met gezamenlijk diner. Momenteel zijn er ongeveer 90 leden die behalve uit Oostzaan, ook o.a. uit Landsmeer, Zaanstad en Amsterdam-Noord komen. Voor mensen die geen bridgepartner hebben probeert OBC er een te vinden.

Voor aanmelden of meer informatie: Carla Verberne, T. 06-14920296 of carlav@xs4all.nl.