Openstelling tuin De Gouwkamp

DEN ILP - Bezoekers zijn vanaf vrijdag 5 juli welkom vanaf 12.00 uur in De Gouwkamp, Den Ilp 32. De tuin heeft een oppervlak van ongeveer 2.500 m², met een verkoopexpositie van beelden uit Burkina Faso en Zimbabwe. De opbrengst wordt besteed aan de renovatie van een ziekenhuis én de aanschaf van een waterpomp voor de Maternelle van Mariam, beide in Burkina Faso. Ook steunt Wilde Ganzen met een bijdrage.

De tuin is een creatie van een natuurlijke tuin met veel bloemen, bomen, grasveldjes, schuilplaatsen voor dieren. Heerlijk dwalen over de snipperpaden langs de waterkant, groepjes bomen en struiken. De grote vijver is een oase van rust.

Oase van rust

De houtwallen zijn een schuilplaats voor vogels, egels en andere kleine dieren.In de tuin staan ruim honderd beelden opgesteld uit verschillende landen, van klein tot groot. Alle spullen zijn gekocht op basis van fair trade en te koop tegen redelijke prijzen.

Opbrengst

Met opbrengst van de laatste verkoop is de bouw van het opvanghuis voor tienermoeders in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, gerealiseerd. Nu gaat het geldbedrag naar een ziekenhuis in Bobo Dioulasso in Burkina. Die verkeert in erbarmelijke omstandigheden, de privacy en hygiëne wordt sterk verbeterd door renovatie. De tuin is van 5 tot en met 14 juli van 12.00 tot 18.00 uur open. Entree: 3 euro. Kijk voor meer informatie op www.gouwkamp.nl.