Dieke van Hoften bij de Stem van Landsmeer in 2017.
Dieke van Hoften bij de Stem van Landsmeer in 2017. (Foto: Johan Vet)

Concert aan het Water van Amicitia

LANDSMEER - Amicitia geeft zondag 7 juli om 15.30 uur haar populaire en sfeervolle jaarlijkse Concert aan het Water, inmiddels een echte traditie in Landsmeer.

Zondag 7 juli

Dieke van Hoften zingt dit keer een aantal nummers samen met het orkest. Zij zong ook in 2017 met Amicitia, toen ze meedeed aan de Stem van Landsmeer. "Een superorkest om mee te zingen, ik vond het echt heel erg leuk", vertelt ze.

Bijzonder

"Ik hoopte op een vervolg en dat is er nu. Dirigent Pierre vroeg mij een tijdje geleden of ik wil zingen bij zowel het Concert aan het Water op 7 juli als bij een buitenconcert op het Marie Heinekenplein in Amsterdam op 11 juli.

Natuurlijk was mijn antwoord ja! Het orkest speelt onder andere Gershwin; we hebben nummers uitgezocht in dezelfde stijl. Wat ik extra bijzonder vind is dat Amicitia een Landsmeerse vereniging is; het dorp waar ik woon.

Ik heb er enorm veel zin in!"

Gratis toegang

Het concert vindt plaats in het weiland tegenover de tuin van Van Beekstraat 101 aan de Nieuwe Gouwe. Belangstellenden kunnen er met hun eigen bootje komen of het concert bekijken en beluisteren vanuit de tuin van Van Beekstraat 101. Wie er dan niet bij kan zijn, heeft nog een kans om het concert te beluisteren op 11 juli, om 19.30 uur op het Marie Heinekenplein in Amsterdam. De toegang voor beide concerten is gratis. Wie wil zitten, brengt een stoel mee.

Check facebook

Check voor beide gelegenheden vooraf de Facebookpagina van Amicitia of www.amicitialandsmeer.nl. Bij regen gaat het concert namelijk niet door.