Wooncompagnie verkoopt 44 appartementen in Oostzaan aan WormerWonen

OOSTZAAN - Wooncompagnie verkoopt haar appartementengebouwen in Oostzaan aan WormerWonen. Reden daarvan is dat de woningcorporatie in deze plaats verder geen woningbezit heeft en ook niet kan uitbreiden. De voorgenomen overdracht vindt plaats op 31 januari.

Het gaat om een woonblok van in totaal 44 sociale huurwoningen en 46 parkeerplaatsen in de Kerkbuurt aan de Burgemeester Swartstraat. De bewoners zijn geïnformeerd over de verkoop.

Huurders worden ruim voor het overdrachtsmoment geïnformeerd tijdens een kennismakings- en later een informatieavond. WormerWonen stelt zich voor aan alle huurders en er kunnen vragen gesteld worden. Voor de overdracht vindt er een informatieavond plaats, waarbij alle huurders praktische informatie ontvangen over huren bij WormerWonen.

De bewoners zullen feitelijk niets van de overdracht merken: de huurovereenkomst wordt één op één overgenomen en loopt onder dezelfde voorwaarden stilzwijgend door.

Daarnaast is WormerWonen, net als Wooncompagnie, een sociale huisvester, met grote aandacht voor de kwaliteit van de dienstverlening en betaalbaarheid. Hierdoor heeft de verkoop van de appartementen geen verdere consequenties voor de bewoners.

De woningen en parkeerplaatsen aan de Burgemeester Swartstraat bood Wooncompagnie aan via het woonruimteverdeelsysteem Woonmatch. WormerWonen werkt met een ander systeem: WoningNet. Daar zijn woningen die vrijkomen te vinden.

Inschrijven is nodig om het aanbod te zien en om te reageren.

Net als bij de verkoop van een privéwoning, is deze overdracht een overeenkomst tussen twee partijen: Wooncompagnie en WormerWonen.

Wettelijk gezien is de gemeente geen partij als het gaat om de overdracht van sociale huurwoningen aan een andere woningbouwcorporatie of woningstichting.

Nadat de afspraken waren gemaakt, hebben WormerWonen en Wooncompagnie de gemeente Oostzaan geïnformeerd. Dit was begin november.

Ook de WOV is door Wooncompagnie persoonlijk geïnformeerd.

De voorgenomen overdracht vindt plaats op 31 januari 2020. Voor die tijd ontvangen huurders alle benodigde praktische informatie die hoort bij huren van WormerWonen.