Ingezonden

OOSTZAAN - Zoals inmiddels bekend is, is het Straathoekwerk in Oostzaan opgeheven. Om de Straathoekwerker niet te belasten hebben wij gewacht met het schrijven van dit bericht. Maar nu 1 juli is gepasseerd moet ons toch iets van het hart.

Yozaan is boos

Zoals u weet kwam de straathoekwerker elk jaar langs voor een sponsorbijdrage voor het huttenbouwen, luilakontbijt en de laatste jaren Halloween. Daar de straathoekwerker niet meer in de gelegenheid is om huttenbouwen en luilakontbijt te organiseren heeft u hem dit jaar gemist. Toch was er nog een bedrag over om een barbecue te organiseren, met als doel alle sponsoren, vrijwilligers en sympathisanten van het jongerenwerk te bedanken.

De organisatie voor de barbecue was al in een vergevorderd stadium totdat, tot onze stomme verbazing, er opeens besloten werd dat die niet door mocht gaan (waarom weten we nog steeds niet), terwijl het geld daarvoor aanwezig was.

Wij jongeren van Oostzaan zagen de barbecue niet alleen als goed moment om de straathoekwerker te bedanken, maar ook als gelegenheid om de sponsoren te bedanken en kennis te laten maken met Yozaan, zodat het jongerenwerk doorgang zou kunnen vinden (financieel).

Het enige probleem waar wij tegen aanliepen was dat Yozaan geen stichting is. Maar een probleem hoeft geen probleem zijn aangezien er nog sponsorgeld in kas zat.

Toen wij dit kenbaar maakten bij de Gemeente Oostzaan vertelde de desbetrefffende ambtenaar ons dat we geen beroep mochten doen op dit geld. Geld dat dus niet van de Gemeente Oostzaan is maar van de sponsoren en, het kan nog erger, dat wij als Yozaan afgeserveerd werden doordat de ambtenaar vertelde dat de wethouder in zee wilde gaan met SCWO, Sociaal Cultureel Centrum Wormerland.

Omdat wij ons gepasseerd voelen, zijn wij kwaad.

Daarom willen wij aan iedereen vragen om druk uit te oefenen op de Gemeente Oostzaan om er voor te zorgen dat wij als Oostzaanse jongeren activiteiten kunnen blijven organiseren los van SCWO, Wormerland. Want wij weten wat Oostzaanse jongeren willen. Yozaan is vóór en dóór jongeren.

Yozaan, jongerenorganisatie binnen Oostzaan.